Vandaag is het de dag van de mantelzorg.

Geplaatst op: donderdag 10 nov 2016

Mantelzorgers zijn heel belangrijk voor mensen op hoge leeftijd. Daarom zet Alleszelf.nl in dit bericht alle mogelijkheden voor mantelzorgers op een rij. Doe er uw voordeel mee.

1. Mantelzorgmakelaar: hulp bij regelen

Een mantelzorger moet, naast zorgtaken, vaak veel regelen; door ingewikkelde wetgeving, gebrekkige informatie en een onoverzichtelijk zorgaanbod is dat niet altijd gemakkelijk. Voelt een mantelzorger zich regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd? Of krijgt hij of zij niet wat nodig is? Dan kan een mantelzorgmakelaar wellicht helpen. In dit bericht leest u alles over mantelzorgmakelaars.

2. Mantelzorgondersteuning: informatie, advies, hulp en financiële vergoedingen

Het verlenen van onbetaalde zorg aan een geliefde is vaak van grote betekenis, maar kan de mantelzorger ook zwaar vallen. Gelukkig zijn er allerlei vormen van ondersteuning beschikbaar. Alleszelf.nl zet de belangrijkste mogelijkheden op een rij: van informatie en advies tot hulp en financiële vergoedingen. U leest het hier.

3. Mantelzorgtrainingen: voorkom overbelasting

Het verlenen van mantelzorg is niet altijd eenvoudig. Gelukkig zijn er steeds meer trainingen voor mantelzorgers. Deze mantelzorgtrainingen of -cursussen helpen overbelasting te voorkomen. Soms zijn ze gratis of komt u in aanmerking voor vergoeding. Alleszelf.nl zet hier de mogelijkheden op een rij.

4. Mantelzorgvergoeding: benut uw zorgverzekering

Steeds meer zorgverzekeraars bieden financiële hulp voor mantelzorg. Zonder eigen risico en soms zelfs met twee kansen! Dat is goed om te weten als u mantelzorger bent voor iemand op hoge leeftijd of zelf veel steun ontvangt van een mantelzorger. Ontdek hier de mogelijkheden.

5. Mantelzorgwaardering: uw gemeente waardeert u

Zorgt u langere tijd en intensief voor iemand op hoge leeftijd in uw directe omgeving? Dan hebt u in elke gemeente recht op het ontvangen van waardering, meestal in de vorm van een cadeaubon. Alleszelf.nl legt hier uit wat dit betekent en hoe u hier gebruik van maakt.